Tips

Er zijn veel handige websites waar je tips krijgt over bijvoorbeeld geldzaken en smakelijke recepten voor budget-maaltijden maken. Twee daarvan bezoek ik zelf regelmatig;

https://www.bijstandsgerechten.nl/
Een website vol met heerlijke recepten, per persoon of voor meerdere personen. Tot € 5,- of tot € 10,-. De moeite waard om eens te bekijken.

https://www.nibud.nl/
Op deze website staan enorm veel tips over geld. Over ‘hoeveel zakgeld geef ik mijn kind?’ tot huishoudelijke uitgaven en energie besparen.

Ik heb veel bezuinigings-maatregelen moeten nemen en uitgeprobeerd en ik wil graag mijn favoriete tips, die ik zelf ook gebruik, met je delen.
Het kan zijn dat je al dingen toepast maar misschien zitten er toch nog nieuwe tips bij voor je;

* Eet groenten en fruit die bij het seizoen horen, dat is vaak goedkoper https://groentefruit.milieucentraal.nl/

* Bekijk alle reclames die je door de brievenbus krijgt of opzoekt via websites en knip uit wat je echt gebruikt en nodig hebt qua voeding & verzorging.
Een bulkverpakking samen kopen met iemand kan veel opleveren.
https://www.reclamefolder.nl/

* Je hoeft niet alles zelf aan te schaffen. Materiaal dat je eenmalig nodig heeft (denk bijvoorbeeld aan een boormachine), kan je misschien lenen en daarvoor een ruildienst aanbieden; van een avondje oppassen tot meehelpen met computerwerk etc.

* Heb je toevallig een wasdroger met een waterverzamelbak, gebruik dat water dan meteen nadat de wasdroger klaar is om een handwasje te doen of iets schoon te maken.
Het water is warm en schoon!

* Pin een vast bedrag per week op een vaste dag. Dát is dan je boodschappengeld en laat je pinpas thuis als je naar de winkel gaat
* Maak een weekmenu en ga 1x per week op een vaste dag boodschappen doen
* Noteer precies wat je uitgeeft in een schriftje. Kijk er 1x per week eens kritisch naar, staan er dingen bij die je niet had willen of hoeven kopen?

* Maak een afspraak met een organisatie die jou kan helpen en steunen met advies, kijken of je de toeslagen goed gebruikt, waar je recht op hebt etc.
Ikzelf heb contact gezocht met LEVgroep Gemert-Bakel.
http://www.levgroep.nl/vestigingen-algemeen.asp